Tillbaka i bloggvärlden

Japp jag är tillbaka i bloggvärlden men på ny plats. Besök gärna min nya blogg på http://www.matdagboken.se/SannaM

vecka 10

Denna veckan slutade stegis på 72947 steg. Jag är helt nöjd eftersom det inte fanns lika mycket tid till promenaerande denna veckan. Under helgen var det mässa så då blev det mycket stå men inte så mycket gå. Tränade tisdeag och torsdag som vanligt.


vecka 9

Jäklars va jag traskade vecka 9. Jag skrev ju redan i förra inlägget att tisdagen gav stegrekord. Även totalen blev superbra. Hela 87315 steg kom jag upp i! Det nya denna veckan var att jag började gå till jobbet. Det är ca 4000 steg enkel väg så det blir ju en del steg på det sättet. Tränade tisdag (step) och torsdag (aerobic).

Stegrekord!

I tisdags slog jag personligt stegrekord. För första gången var jag över 20000 steg på en dag.
Jag började med att gå till och från jobbet (ca 4000 steg enkel väg) och på kvällen var jag och tränade. Resultatet blev 20286 steg. Kanonnöjd! Åt en semla med gott samvete. Det var ju ändå semledagen.

vecka 8

Inte sjuk längre så denna veckan blev det träning som vanligt. Tre pass; tisdag step, torsdag aerobics och lördag step styrka. Det var en rätt tuff vecka men det kändes ändå bra. Så skönt att vara igång igen. På lördagen var jag inte och vägde mig utan jag tog istället lite sovmorgon. Skönt! Stegräknaren slutade på 75145.

vecka 7

Vecka 7 var jag fortfarande sjuk så det blev inget tränat. Stegräknaren slutade på ca 56000 steg.

Härlig vinterlördag.

Idag har det varit en riktigt härlig vinterlördag här. Vi har lite snö som ligger och solen har skinit hela dagen. Imorse fick jag skjuts till VV och sen gick jag hem i solskenet. Passade på och ta en liten omväg runt reningsverket. Stegis stod på lite drygt 8000 när jag kom hem. På VV visade vågen på -1,0 kg (bara 0,4 kg kvar av julkilona)  så jag var nöjd. Skönt att det börjar röra på sig nu. Belönade mig själv med ett par nya jeans från Lindex där jag hade 25% rabatt på en vara. Mina gamla jeans börjar på att vara lite stora. Passar bara bra när dom är nytvättade nu. DET är jättekul förståss!
Ikväll ska vi se på melodifestivalen. Få se om det är lika bra som förra lördagen. Då tyckte jag att de allra flesta var bra men jag gillade Emilias låt bäst.

Kram!

vecka 6

Jag är sjuk (förkyld med envis hosta) så vecka 6 blev det inte något tränat alls. Stegräknaren slutade på 52285. Orkade halt enkelt inte gå tillräckligt mycket. Det blev heller ingen vägning i lördags eftersom jag låg helt däckad. Är fortfarande inte bra (hostar mycket) så även denna  vecka blir träningsfri  om jag inte är tillräckligt bra på lördag för att orka med ett Step-pass. Försöker i alla fall promenera och på lördag ska jag till VV.


vecka 5

I helgen var jag i Stockholm och scrappade i dagarna tre! Det var lika roligt som det varit dom andra fem åren! Så kul att träffa er tjejer! Som väntat blev det mycket stillasittande så jag hade sett till att få bra med steg på räknaren i början på veckan. Så tack vare det och en del knatande på Kungsholmen på söndag morgon lyckades jag komma upp i 70386 steg under veckan. Det är jag väldigt nöjd med. Eftersom jag inte var hemma blev det ingen vägning denna vecka. Tränade step på tisdagen och Aerobics på torsdagen.

steg vecka 4

Nu har jag uppdaterat stegtabellen med förra veckans steg. Jag klarade mitt mål på 70000 steg. Totalt blev det 71171 steg. Bra jobbat! hihi.
Idag glömde jag min mat hemma! Fick springa in till fiket bredvid och köpa en macka. Många points...men jag tog det minst onyttiga alternativet. En liten baguette gjord på grovt mjöl med hela korn fylld med kyckling och pesto. God var den i alla fall. Kunde inte låta bli en Latte också.... Ska nog ta en kvällspromenad tror jag.

Vägdag

Idag var jag på VV och vägde mig. Jag blev lite besviken att det bara blev -0,3 kg men det är väl bara att ta nya tag och kämpa vidare. Jag vet ju att det går i vågor och min kropp vill kanske inte släppa så lätt på kilona nu när den fått dom tillbaka hihi. Jag har i alla fall varit duktig med både mat och motion. Flera promenader har det blivit i veckan och tre träningspass. Step bas i tisdags, Aerobic 1 i torsdags och Step Styrka idag. Jag och maken har bytt jobbdagar så nu kommer han jobba i stort sett varje lördag så att jag kan gå till VV och gå och träna. istället slipper han onsdagarna. Han tyckte det var bättre med lediga onsdagar faktiskt för då är han ju helt själv när alla barnen är i skolan. Det är ju mycket snickring som väntar nu när våren närmar sig.

H det gott och trevlig helg!
KramSanna

Back on track!

Nu är jag tillbaka och igång igen. Tyvärr har julen satt sina spår. I lördags var jag på vv och vägde mig och det visade ett stort + på 1,7 kg. inte kul men det kunde varit värre. För någon vecka sedan hade det visat på +3-4 kg.

Stegräknaren är på igen men jag började lite lugnt. Målet för förra veckan var att komma upp i minst 55000 steg och det klarade jag. Jag kom upp i 60651 steg. Denna veckan är det 70000 som gäller igen.

Förra veckan började jag även träna igen. Det blev lite chockartat eftersom jag i tisdags hade tänkt mig ett step baspass men som sen visade sig vara utbytt till ett bodystep-pass. Ni som varit på bodystep vet ju att det är aaaaaningens jobbigare än vanlig step. Kanske inte det bästa att börja med efter att inte ha tränat alls på en månad. Ja ja, jag överlevde och jag tränade två pass till, Aerobic 1 i torsdags och step styrka i lördags.

Idag var jag på step-baspasset i alla fall och det var superkul. Jag älskar verkligen Step up! På torsdag är det aerobic igen och på lördag step styrka. Jag ska försöka träna 2-3 pass i veckan samtidigt som jag ska promenera. Jag jobbar hemma på tisdagar så idag tog jag och maken en promenad på ca 5000 steg när jag tog rast.

Vad gäller mat så har jag börjat skriva upp igen. Känner att jag behöver få kontroll. Jag följer viktväktarna men äter så lite kolhydrater som möjligt.

Den 16 mars åker jag och sonen till Lanzarote med min syster och hennes familj. Det känns jättebra att ha det som en morot till viktminskning. annars har det varit lite si och så med motivationen. Men jag tror att det öht kommer bli lättre när det blir vår och ljusare.

Nu ska jag ta mig i kragen och försöka börja skriva lite oftare. Vet ju att det finns i alla fall några som läser här men om inte annat också för min egen motivations skull.

Ha det gott!
KramSanna

Stegutmaning del 3

Nu har jag tagit på mig stegräknaren igen. Min utmaning i den del som jag nu kallar del 3 är att gå 70000 steg i veckan.
Jag kommer inte redovisa stegen för varje dag utan bara för varje vecka.

v 3. 60561 (Började lite lugnt med ett mål på 55000 steg denna veckan.)
v 4. 71171
v 5. 70386
v 6. 52285 (sjuk)
v 7. ca 56000
v 8. 75145
v 9. 87315
v 10. 72947
v 11. ca 70000 (glömde stegis hemma några gånger)
v 12. 84907
v 13.


Tagit paus!

Ja som ni säkert märkt om ni tittat hit det senaste så har jag inte skrivit på länge. Jag har tagit lite paus! Kände att det blev ett stressmoment att ha VV och stegutmaning att tänka på nu mitt i julruschen. Det är första julen för oss i nya butiken och det är verkligen fullt upp! Jag hinner inte mycket annat än jobba och vara med familjen. Julklapparna är inköpta och imorgon ska maken julhandla. Jag jobbar sista dagen innan några välförtjänta dagars ledighet.

Nästa år tar jag nya tag med vikten igen. Jag är ändå nöjd med vad jag åstadkommit detta år. 12 kg mindre Sanna är inte fy skam. Men jag ska åka på solsemester med sonen och min syster med familj i slutet på mars och till dess ska det fler kilon bort!

Må så gott allihop och GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!!!
KramSanna

4 träningspass och -0,2 kg.

Så kan man väl summera förra veckan. Jag utnyttjar mitt frikort så gott det går.
Denna veckan blir det dock inte fyra pass utan tre om det blir som tänkt. Igår var jag på Step igen men nu var benen såååå tunga. Hade ju världens träningsvärk efter söndagens Body-pump pass. Imorgon ska jag gå på ett Aerobic pass. Det var jättekul förra veckan så det hoppas jag att det är nu med. Träningsvärken har nästan försvunnit så det ska väl finnas lite mer ork i benen imorgon.

På VV i lördags blev det minus även om det var pyttelite, 0,2 kg. Men ett minus är ju alltid ett minus och jag får väl räkna med att vikten kommer stå stilla ett tag nu när jag börjat träna...

RSS 2.0